Lesaanbod

Alle lessen vinden plaats in sporthal de Schuur, Schoollaan 2 Hoogmade.

Van te voren aanmelden hoeft niet, kom gratis 2x meedoen ! Geldt voor alle lessen.

Alle vragen kunt u mailen naar; bestuur@dio-hoogmade.nl

 

Peutergym op zaterdag van 09:30 uur tot 10:15 uur

Er wordt les gegeven aan peuters vanaf 2 jaar. Het spelen en plezier in het bewegen staan voorop. De les wordt meestal begonnen met een spelletje, Hierna zijn oefeningen aan diverse toestellen (bijv. klimrek, ringen, brug, kast, matten, trampoline) aan de beurt met tot slot de afsluiting via een spel. Dit alles is belangrijk voor een goede ontwikkeling van de motoriek en ook voor het aanleren van sociale vaardigheden.

Kleutergym op zaterdag van 10:20 uur tot 11:05 uur

Onze kleuters leren op spelenderwijs al een beetje de elementen van de gymnastiek. Er wordt nog veel geklommen en geklauterd. En we doen samen spelletjes. Maar ook komen de kinderen al in aanraking met wat het bijvoorbeeld is om op je handen te steunen. Leren ze goed evenwicht te bewaren en leren ze springen.

Jeugdgym (zaterdag) 11.20 uur tot 12.20 uur.

Krachtig, soepel, snel, technisch perfect, lenigheid en plezier zijn de kernwoorden van onze gymnastieksport. Een sport voor jongens en meisjes! Iedereen heeft op school bij de gymles wel eens over een kast gesprongen, aan de rekstok of ringen gehangen, maar bij de gymnastiekvereniging merk je pas hoe heerlijk het is om een echte gymnast te zijn. Een aparte belevenis? Absoluut!

Als je vanuit onze kleutergroepen doorgroeit naar onze jongens en meisjes gymnastiek zul je merken dat je nu gaat trainen om steeds iets beter te worden. Je kweekt echte kracht, lenigheid & controle over je eigen lichaam aan. Vanuit de basisbewegingen die je zijn aangeleerd bij de kleutergym ga je nu een begin maken om steeds beter te worden op de echte gymtoestellen  Gymnastiek is een sport met ongekend veel uitdaging. 

Iedere jongen of meisje kan al heel snel meedoen. Je hoeft geen ster te zijn in saltospringen op de vloer, met handstand op de brug of een overslag over de kast. Integendeel, je kiest voor jeugdgym of tienergym op geheel eigen niveau.  Jeugdym of tienergym is er voor alle leeftijden en instromen in de bestaande groepen is altijd mogelijk. Ook al heb je vroeger niet op de kleutergymnastiek gezeten.

1x per jaar doen we mee met de Kaag en Braassem Cup gymwedstrijd

 

 

Streetdance op vrijdagmiddag

 is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen, die hun oorsprong al in de jaren zeventig hadden. Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van omstanders een rol spelen, en er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is.

Zumba op maandag 20.00 uur tot 21.00 uur

Deze  les bestaat elke les uit minimaal 40 minuten Zumba. Zumba is een workout door op vrolijke zomermuziek te dansen, waarbij vooral de conditie getraind wordt. Het overige deel van de les, wordt elke week anders ingevuld. Bijvoorbeeld door een krachtcircuit, pilates, tai bo, jazz dans enz. Aan het einde van de les doen we altijd grondoefeningen waarbij vooral de nadruk gelegd wordt op de buikspieren. Kortom; in deze  sportles wordt heel het lichaam aangepakt.

Fitgym op maandag van 19:00 uur tot 20:00 uur 

donderdag van 18:25 uur tot 19.25 uur, dit is een gemengde groep met dames en heren

Op muziek wordt er gewerkt aan een sportief geheel waarbij conditie, motoriek en afwisselende oefeningen voor het gehele lichaam aan bod komen.

Op donderdagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur :

Bodytraining

Bodytraining  is een leuke intensieve training op muziek, waarbij de nadruk ligt op spierversterkende oefeningen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichtjes en elastieken. Door de oefeningen wordt het spieruithoudingsvermogen groter. Ook de kracht en lenigheid nemen toe. Dat bewegen belangrijk en gezond is, hoeven we niemand meer te  vertellen

Bodytraing is voor iedereen die op een plezierige en gevarieerde wijze wil werken aan zijn of haar fitheid. De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt, ongeacht conditie, leeftijd of lichamelijke gesteldheid. Er wordt rekening gehouden met eventuele zwakke plekken van het lichaam. Ook bij blessures worden er andere mogelijkheden binnen de les aangeboden. Bodytraining is een ideale les voor vetverbranding door de combinatie van conditie- en krachttraining op het ritme van muziek. De lessen worden afgewisseld met aerobics, steps en bodyshape;

Aerobics

Bij een aerobicsles ligt de nadruk op  conditietraining. Je leert in een half uur een makkelijk te volgen choreografie aan, waar je goed van gaat zweten! Daarna trainen we de spieren op uithoudingsvermogen m.b.v. diverse attributen bv. elastieken, gewichten etc.

Bodyshape

Kenmerkend voor Body Shape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd, en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van Body Shape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht op spier – uithoudingsvermogen en – weerstandtraining. De oefeningen worden gedeeltelijk gedaan door het gebruik van je eigen lichaamsgewicht, maar ook wordt er gebruik gemaakt van kleine gewichtjes en elastieken.

Steps

Steps is een variatie van makkelijk tot niet al te ingewikkelde combinaties op een step om aan je conditie te werken. De les wordt stap voor stap opgebouwd.